انواع ادویه ها و خرید ادویه از عطاری آنلاین نادعلی

اگر قرار باشد برای آشپزخانه مواد غذایی را خرید پس از نوشتن نان، تخم مرغ و نمک فقط بنویسید ادویه. تعداد ادویه ها بیشتر از عددی است که به آن فکر می‌کنید. برای هر غذا نمی‌توان فقط فلفل و زردچوبه اضافه کرد. 

هیچ فهرست کاملی از همه ادویه های جهان وجود ندارد. اما فهرست هایی از بهترین و ضروریترین ادویه های یک آشپزخانه وجود دارد. اگر قرار باشد قفسه را با ادویه ها بچینید می‌توانید به فهرست ضروری زیر مراجعه کنید:

فلفل سیاه : طعم تندی دارد و بومی هند است. سرشار از منیزیم و ویتامین  K می‌باشد.

فلفل سفید : طعم تندی دارد و همان فلفل سیاه با فراوری متفاوت است که طعم متفاوتی از هم دارند. سدیم ندارد پس برای بیماران مبتلا به فشار خون مفید است.

آویشن : آویشن، پونه و اورگانو در نگاه اول خیلی شبیه می‎‌آیند. اما هم طعم و عطر متفاوتی دارند و هم خواص دارویی متفاوت. یکی از این سه نفر باید در آشپرخانه شما باشد. به خصوص آویشن که در دمان آسم کاربردی است.

زنجبیل : عطر گیرا و طعم خاص آن مختص زنجبیل است. طعم زنجبیل نوعی سوزانندگی دارد. خواص درمانی زیادی نظیر هضم آسان غذا را هم به همراه دارد.

زیره : زیره دانه‌ای معطر که دو نوع سبز و سیاه دارد. زیره سبز پایه ادویه کاری است. هر دو سرشار از ویتامین A و آهن هستند.

زعفران : گیاه شادی بخش که با عطر، رنگ و طعم منحصر به فردش به درمان افسردگی و بی‌خوابی کمک می‌کند.

هل : این ادویه اثر مثبت بر سلامت قلب و دستگاه گوارش دارد.

تخم گشنیز : این ادویه معطر غنی از کلسیم، ویتامین‌ های A و C است.

پودر سیر : پودر سیر را به هر غذایی می‌توان اضافه کرد. به علاوه بوی آزار دهنده هم ندارد.

برگ بو : این گیاه آنتی باکتریال طبیعی است. به عنوان از بین برنده بوی مرغ و گوشت هنگام طبخ است. 

خردل :  ملین و اشتها آور است.

جوز هندی : این ادویه وارداتی، عطر ویژه‌ای دارد. حتما برای غذا های هندی لازم است.

تمبر هندی : با مزه ترشی که دارد در مزه دار کردن ماهی بسیار خوشمزه است.

دارچین : چربی سوزی خوش عطر که در چایی و روی ماست باید خورده شود.

رازیانه : طبع گرمی دارد و اشتها آور و مقوی است.

زردچوبه : ضد سرطانی که در درمان بیماری های بسیاری موثر است.

موسیر : موسیر غنی از گوگرد، پتاسیم، منگنز، ویتامین A و C است. طعم شبیه سیر دارد ولی بو و تلخی ان به مراتب کمتر است.

رزماری : سرشار از آنتی اکسیدان ها است. رزماری عطر زیادی دارد خود در مقادیر کمی در غذا ها به عنوان طعم دهنده ریخته می‌شود. 

پاپریکا : پاپریکا از آسیاب فلفل خشک شده بدست می‌آید. تندی آن کمتر از دانه فلفل است ولی عطر دلنشین و رنگ زیبایی دارد.

کاری : ادویه کاری از فلفل، تخم گشنیز، زردچوبه و زیذه تشکیل شده است. البته بعضی از افراد به آن تخم شنبلیله، زنجبیل، سیر، رازیانه، میخک، خردل، جوز هندی و دارچین هم اضافه می‌کنند.

میخک : ادویه تند و معطری که پایه بسیاری از ادویه های ترکیبی می‌تواند باشد. همچنین منبعی از ویتامین C است.

وانیل : طعم دهنده طبیعی است که در پخت و آماده سازی کیک و دسر ها کاربرد دارد.

 

ادویه خودت را بساز

هرکسی ذائقه خاص خودش را دارد؛ پس بهتر است در میان ادویه ها مورد علاقه هایش را جدا کند و در پخت و پز استفاده کند. از طرفی اگر بخواهید خودتان اصل هر دانه و ریشه را تهیه و خشک یا فراوری کنید، وقت و هزینه زیادی را از دست خواهید داد. کیفیت ادویه های حاضر در بازار بسیار بالا و قابل اعتماد هست. پس فقط کافیست انتخاب کنید.

طرز تهیه ادویه گوشت

میزانادویه

1(ق چ)تخم گشنیز

1(ق چ)پودر سیر

1(ق چ)پودر زنجبیل

1(ق چ)پودر پاپریکا

4/3 (ق چ)پودر  هل

2 (ق س)زردچوبه

3 (ق چ)پودر زیره

1 (ق چ)برگ بو

1 (ق چ)فلفل سیاه

1 (ق چ)فلفل چیلی

2(ق چ)دارچین

 

طرز تهیه ادویه ایتالیایی 

برای انواع پاستا، فریتاتا و ... مناسب است.

ادویهمیزان (ق غ)

ریحان خشک2

رزماری2

گشنیز خشک2

مرزنجوش2

مرزه2

آویشن2

نعنا2

پرک فلفل قرمز یا پاپریکا2

 

طرز تهیه ادویه مرغ 

ادویهمیزان (ق س)

تخم گشنیز3 

زیره سبز2 

پودر فلفلنصف 

پودر پیاز2 

پودر سیر2 

زنجبیل1 

 

طرز تهیه ادویه سالاد سبزیجات

ادویهمیزان (ق چ)

آویشن2

پودر سیرنصف

فلفل سیاهنصف

پاپریکانصف

پودر تخم گشنیز1

 

 

نگهداری ادویه ها

شاید چشم شما هم به دیدن گیاهان آسیاب شده در ظرف های پلاستیکی عادت کرده باشد. اما 2 نکته را باید برای نگهداری ادویه ها یادآور شد:

ادویه ها ترکیباتی شیمیایی ولی طبیعی هستند که باید درست نگهداری شوند.

نور خورشید و رطوبت دشمن ادویه هستند.

گیاهان یا ادویه‌ های باید کاملا خشک شوند. به علت ایجاد سطح تماس کمتر با هوا و نور بهتر است در ظرف های در بسته ریخته شوند. از طرفی اگر امکانش وجود دارد بهتر است آن ها را هنگام مصرف آسیاب کنید تا خواص خود را برای مدت طولانی‌تری حفظ کنند.  در نتیجه کیفیت، عطر و طعم خود را از دست نخواهند داد و حشرات به سراغشان نخواهند رفت.

اگر قرار باشد ادویه ها را برای بیشتر از 2 سال نگهداری کنید باید بدانید همه آن ها قابلیت ماندگاری طولانی مدت ندارند. در فهرست زیر ادویه هایی که بیش از 2 سال در محیط مناسب ماندگاری دارند، نام برده شده است.

دانه فلفل

تخم گشنیز

تخم خردل

تخم رازیانه

زیره 

جوز هندی 

گل میخک خشک شده

چوب دارچین

 

فلفل چیلی کاملا خشک شده

برگ لیمو

اگر ادویه‌ای دارای یکی از ویژگی های زیر باشد، تاریخ مصرفش گذشته است. در دور ریختن ادویه ها نباید تعارف داشت:

تغییر رنگ

از دست دادن عطر

تغییر طعم

عجیب نیست که بیشتر مردم خرید ادویه را با دیدن ظروف پلاستیکی در دار کوچک در قفسه یک فروشگاه به یاد می‌آورند. اما آیا بهترین ظرف برای نگهداری ادویه ها همان بسته های کارخانه‌ای است؟

در سال های اخیر میان افراد مُد های جدیدی به راه افتاده که یکی از ان ها ریختن ادویه در ظروف شیشه‌ای و گذاشتنشان جلو پنجره آشپزخانه است. این کار درست نیست!

بهتر است ادویه ‌ها را در ظرف های مات، خشک و تیره با در های محکم نگهداری کنید. سپس آن ها را داخل قفسه‌ ها و دور از نور و حرارت قرار دهید.